Waka Waka Solar Lampen 2014-2015

WakaWaka is de meest efficiente solar-led lamp ter wereld.

Afbeelding5

Hij is bedacht en ontwikkeld in Europa en voorzien van revolutionaire en gepatenteerde solar technologie die er voor zorgt dat 1 dag laden in de zon vervolgens minimaal 16 uur uitstekend leeslicht ’s avonds mogelijk maakt.

Waarom de WakaWaka?
Wie geen elektriciteit heeft, is aangewezen op het gebruik van kerosinelampen.
Deze zijn:

  • gevaarlijk (ruim 16.000 ernstige ongelukken met brandwonden PER DAG)
  • ongezond (780 miljoen vrouwen en kinderen inhaleren het equivalent van twee pakjes sigaretten per dag
  • duur (kost tot 20% van het inkomen)
  • milieuvervuilend (265 miljoen ton CO2= ruim 50% van de mondiale uitstoot voor huishoudelijke verlichting)

Afbeelding3

WAKAWAKA is een compacte en bovenal       betaalbare oplossing voor problemen waar 1,5 miljard mensen dagelijks mee te maken hebben. Honderden miljoen vrouwen en kinderen inhaleren iedere avond het equivalent van twee pakjes sigaretten als gevolg van vervuilde lucht binnenshuis. Miljoenen kinderen raken jaarlijks ernstig verminkt door ongelukken met kerosine lampen. Lampen die het gezin ook nog eens tot 20% van hun inkomen kost aan dure, vaak lastig te verkrijgen brandstof. Onderzoek van onder ander ´Lighting Africa´ hebben inmiddels aangetoond dat schoolresultaten met wel 50% kunnen verbeteren als gevolg van de introductie van solar LED verlichting.

Afbeelding2

Met Waka Waka Power zonnecellamp kun je je gadgets ook opladen als er geen stopcontact in de buurt is.

Vanwege z’n efficiëntie doet WakaWaka het ook op dagen dat de zon wat minder schijnt, of wanneer het regent. WakaWaka wordt gemaakt van gerecycled plastic, geeft veel meer licht dan een kerosinelamp en voldoet aan zeer hoge kwaliteitseisen.

Hoe werkt het
Leg de Waka Waka Light in de zon om de verwisselbare accu volledig op te laden. Zet de Waka Waka Light op een flessenhals, op je bureau of hang hem op en je hebt 16 uur verlichting. De Waka Waka light heeft vier verschillende lichtstanden en wanneer er nog maar een uurtje licht over is schakelt hij automatisch naar een lagere licht stand om toch net nog even wat langer licht te hebben voordat deze weer in de zon geladen kan worden.

Voordelen
De mensen die WakaWaka gaan gebruiken hoeven de eerste drie jaar de batterij in ieder geval niet te vervangen. Met een nieuwe oplaadbare batterij kunnen ze er nog jaren baat bij hebben. Uit onderzoek is gebleken dat scholieren nu met licht op (gratis) zonne-energie kunnen studeren, tot twee maal langer studeren ‘s avonds.

Afbeelding1