Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Schoenendozen naar Damongo 2008/2009

Mei 2008

Actie schoenendoos
zondagsschool “King Kids”, Beth-El Hoogeveen

Wat houdt dat in?
Samen met uw kind(eren) versiert u een schoenendoos en vult deze met onder andere toiletartikelen, speelgoed en schoolspullen. Al deze schoenendozen worden opgestuurd naar kindertehuis ‘The Redemption’ in  Ghana om de kinderen te verrassen. In dit kindertehuis wonen momenteel 52 kinderen. De kinderen hebben geen ouders meer of de ouders kunnen niet meer voor de kinderen zorgen. De kinderen zullen met een schoenendoos erg blij en verrast zijn.

Waarmee kunt u de schoenendoos vullen:
Tandpasta, Tandenborstels, Schriften, Pennen, Potloden, Puntenslijper, Gum, Etuitje, Onderbroekjes,
Klein knuffeltje, Armbandje/kettinkje/etc., klein speelgoedje.
Beslist geen snoep, etenswaren, gewelddadig speelgoed en breekbare spullen.

Er zijn verschillende leeftijdscategorieën waaruit u kunt kiezen: 0-2 jaar, 2-4 jaar, 5-9 jaar of 0-14 jaar. Ook kiest u of een doos voor een jongen of meisje maakt. Knip uw keuze uit, plak deze op de doos en kruis de gewenste leeftijd aan. De doos niet dichtplakken!!!!. Misschien een idee om er een groot elastiek of een mooi lint om heen te binden.

De schoenendozen zullen van Nederland naar Ghana per boot vervoerd worden. De transportkosten per schoenendoos bedragen 5 euro. Dit bedrag kunt u in een envelop bij de schoenendoos inleveren. U kunt de schoenendozen meenemen naar de zondagsschool en ze afgeven bij de leiding tot zondag 22 juni 2008.

Ongeveer 50 kinderen op de zondagsschool en bijna 50 kinderen in het kindertehuis.
Dat moet toch lukken……………… voor elk kind een doos vol verrassingen!

Namens de kinderen uit kindertehuis ‘The Redemption’ alvast bedankt!

IMG_1405uitsnede IMG_1408 uitsnede

In de voorbereiding alles sorteren en er voor zorgen dat elke doos goed
en eerlijk gevuld wordt.

IMG_1591 IMG_1693

De laatste lootjes en dan alles inpakken voor een veilig vervoer per schip.

IMG_1699 uitsnede IMG_1709 uitsnede

En dan… met een volle bus naar Zeeland waar ze in een
zeecontainer worden overgeladen en maanden later aan
zullen komen in Ghana.

Resultaat van deze actie
Deze actie is een groot succes geworden. De kinderen hebben allemaal een schoenendoos met leuke en nuttige spullen gekregen. De kinderen straalden. Het was de eerste keer dat ze iets persoonlijks kregen. Zw hebben een deel van de inhoud van de doos naar een ziekenhuis gebracht om op die manier te delen van hun ‘rijkdom’. De verpleegkundigen stonden verbaasd te kijken. We hopen dan ook dat dit een getuigenis mag zijn voor anderen.

We hadden U graag wat foto’s willen laten zien. Deze zijn wel gemaakt tijdens het uitdelen maar helaas is de fotocamera met alle beelden gestolen en niet weer teruggevonden.