“Pure water” Damongo 2015-2019

Drinkwater

In Damongo heerst een algeheel tekort aan water. Het meeste water dat gebruikt wordt in de huishoudens is dan ook afkomstig van de vrijwel opgedroogde meertjes in de omgeving. Dit stilstaand oppervlakte water is niet geschikt voor consumptie. Voor drinkwater wordt vooral gebruik gemaakt van gezuiverd water verpakt in zakjes van een halve liter dat overal in het land te koop is. Momenteel komt dit zogenaamde ‘pure water’ wat in Damongo verkocht wordt vooral uit de omgeving van Kintampo en Techiman, twee plaatsen die toch op z’n 3-4 uur reizen van Damongo gelegen zijn.

Het bestuur van het Redemption Children’s Home heeft als een van zijn projecten het produceren van drinkwater, waarbij we gebruik gaan maken van de twee diepe bronnen die aanwezig zijn. Er is gestart met het bouwen van een productie en opslag gebouw waarin de zuiverings- en verpakkingsmachine zal komen te staan en waarin het geproduceerde drinkwater in bulkzakken van 30 halve liter zakjes opgeslagen kan worden voor verkoop in Damongo en omgeving. De muren van het gebouw staan, maar financiële steun is nodig om de bouw af te ronden en de zuiverings- en verpakkingsmachine aan te schaffen. Geschatte kosten om het project af te ronden €7500,-

foto bouw magazijn pure water 2 2015

bouw magazijn pure water 2014

 

Januari – Maart 2015

Niet iedereen kan het tempo bijhouden, de metselaar en zijn team die verantwoordelijk zijn voor de bouw van ons drinkwaterproductie project hebben het werk laten liggen en zijn uit het zicht verdwenen… jammer, het ging zo goed. Helaas is dat de mentaliteit van veel mensen, zeker als er veel vraag is naar vaklieden,  als ze elders meer geld kunnen verdienen, gaan ze het daar proberen. We hopen dat ze het werk toch nog af komen maken en zo niet, het metselwerk is bijna klaar dus daar vinden we wel iemand voor die dat af wil maken.