Slide thumbnail

Voor Kinderen in Ghana

Slide background
Slide background
Slide background

ABRAHAM'S HOUSE

Slide background
Slide background
Slide background

Paascakes 2011

Paascake actie voor fietsen en geiten………………

Voor pasen (2011) hebben wij in Zuidwolde en omgeving een paascake verkoopactie gehouden. Hiervoor hebben wij medewerking gekregen van de C1000 uit Zuidwolde en vele vrijwiligers.

Joke Yakubu, wonende in Ghana heeft met de opbrengst van deze actie geiten en fietsen gekocht. Hieronder leest u haar verhaal…………….

Het is alweer even geleden dat jullie het geld stuurden voor de geiten en de fietsen. Hier eerst een serie foto’s van een aantal kinderen en de geit die ze gekregen hebben. We hebben van het geld 25 geiten kunnen kopen. Het overige geld voor de geiten is gebruikt voor het vervoer, vaccinaties van de geiten en touwen om de geiten mee vast te binden.
Misschien wel leuk om even te vermelden wat voor impact dit geitenproject heeft op kinderen. Een van de kinderen vertelde ons dat de geit die hij heeft gekregen een paar jaar geleden, heeft voorzien in al zijn kosten voor school. Hij gaat nu naar het voortgezet onderwijs en had een fiets nodig om naar een ander dorp te fietsen. Die fiets heeft hij ook van de opbrengst van die ene geit gekocht, geweldig he?

Hier een serie foto’s van de fietsen. Met het geld hebben we 20 fietsen en accesoires kunnen kopen (sloten en mandjes). Het zijn tweede hands fietsen dus een aantal van de fietsen moesten nieuwe banden. Alle fietsen moesten ook een onderhoudsbeurt. Verder moesten ze uiteraard op transport naar de plek waar we ze uitgedeeld hebben en omdat de kinderen van ver kwamen, hebben we ook lunch voor ze gekocht op de dag dat de fietsen uitgedeeld werden.
De kinderen waren uiteraard erg blij met hun fiets zoals je op de foto’s kunt zien. Het helpt niet alleen de kinderen om naar school te gaan maar het is ook een getuigenis naar de omgeving – de kerk die geinteresseerd is en investeert in het onderwijs voor kinderen. Degene, Paul, die met mij het kinderwerk rondom Yendi overziet, vertelde me dat in een van de dorpen, alle kinderen uit de kerk naar school gaan en ook goed presenteren en dat is mede dankzij de geiten en de fietsen. Ik moest jullie namens Paul en de kinderen heel hartelijk bedanken voor jullie inzet en gift!

Groetjes,

Joke

http://yakubufamilieghana.blogspot.com/