Slide thumbnail

Voor Kinderen in Ghana

Slide background
Slide background
Slide background

ABRAHAM'S HOUSE

Slide background
Slide background
Slide background

Basisschool de Morgenster 2008

Morgenster logo 2

Basisschool ‘De Morgenster’ in Hoogeveen, heeft in het schooljaar 2008 – 2009 als zendingsproject het ‘Redemption Childrens’s Home’ in Ghana gehad. De kinderen brachten wekelijks geld mee naar school en tijdens de kerstviering is nog een collecte gehouden, allemaal voor het kindertehuis.

Abraham Saaka, de oprichter van het kindertehuis heeft de school bezocht in november 2008. Hij kon de kinderen persoonlijk vertellen over het kindertehuis en o.a. over het leven als kind in een kindertehuis in Ghana. Hij had een powerpont/video presentatie waardoor het voor de kinderen nog dichterbij kwam. De kinderen hebben met veel aandacht en interesse geluisterd en gekeken. Ze hadden dan ook zeer boeiende vragen voor Abraham. Het was een bijzonder zeer leerzaam moment.

Van het ingezamelde geld zijn o.a. gezelschapsspelen gekocht. Abraham heeft deze meegenomen naar Ghana. Het andere deel van het ingezamelde geld was bestemd voor een baby afdeling. Echter het kindertehuis heeft besloten dit geld voor andere doeleinden te gebruiken die de kinderen ten goede is gekomen.

Voor meer informatie over het kindertehuis zie “Projecten”.