Slide background
Slide background
Slide background

Kinderbijbels Noord Ghana 2018 – 2019

In het noorden van Ghana zijn veel kinderen die geen toegang hebben tot goed kwalitief onderwijs. Meestal zijn het kinderen uit afgelegen dorpen en arme gezinnen. Omdat de meeste kinderen en ook hun ouders geen onderwijs genoten hebben, hebben ze niet de mogelijkheid om voor zichzelf op te staan en bepaalde rechten te eisen die anderen wel hebben. Een gevolg is dat velen in armoede blijven leven. Deze armoede is niet alleen economisch maar ook geestelijk. De meeste kinderen hebben nooit het Woord van God in hun eigen taal gehoord of kunnen lezen. De volledige Dagbani Bijbel is inmiddels al meer dan 10 jaar beschikbaar. Het hoge analfabetisme onder volwassenen en kinderen berooft velen van toegang tot het Woord van God dat levens verandert. In een gebied waar minder dan 10% van de mensen Christen is, is de kans ook niet zo heel groot dat ze het Evangelie in hun dorp zullen horen.

Literacy and Development through Partnership (LDP) is een Christelijke NGO die onder de Dagomba mensen in het noorden van Ghana werkt. De organisatie komt op voor deze kinderen. Het project pleit voor een goed leesprogramma voor de kinderen, traint leerkrachten, en stelt lesmateriaal beschikbaar aan zo’n 50 basisscholen voor bijna 1,500 kinderen.

Daarnaast is het ook het verlangen van LDP om God’s Woord toegangkelijk te maken voor deze kinderen als ze leren lezen en opgroeien tot volwassenen. En hier is het fantastische nieuws. Met jullie hulp kunnen we deze kinderen voorzien van Kinderbijbels in de taal van de kinderen, het Dagbani. LDP gaat samenwerken met het Ghaneze Bijbelgenootschap en het Scandinavia Publishing House in Denemarken om een Kinderbijbel uit te geven met 300 verhalen (Bijbelse tekst) en heel veel mooie platen.

Kunt u zich het enthousiasme van de kinderen voorstellen als ze toegang krijgen tot ‘een boek’ vol met mooie platen en verhalen in hun eigen taal? En kunt zich voorstellen wat een prachtige manier dit is om kinderen met God’s liefde te bereiken? En stelt u zich nu eens voor dat deze kinderen de Bijbel voorlezen aan familie en vrienden, dan zullen velen het Woord van God horen! Wilt u ons helpen dit mogelijk te maken? We moeten een bedrag van bijna € 16,000 werven om 3,000 Bijbels te kunnen drukken. Dit bedrag bekostigt het drukklaar maken van de Bijbels, het drukken in China, en de verzending naar Ghana. Dat is maar iets meer dan € 5.00 per exemplaar!!!!! Doet u mee?

U kunt een bijdrage geven door geld over te maken op:

Stichting:     Go4GhanaKids
ovv Project: Kinderbijbels Noord Ghana
IBAN:           NL32 Rabo 0142076058