Geitenproject 2014

Uitdelen van geitjes

Een foto impressie van de familie de Lange, augustus 2014  IMG_5645-bewerkt      IMG_5650-bewerktEerst naar de markt om nog even de laatste geit te kopen. De andere geitjes staan al klaar in het dorp waar we straks naar toe gaan. En ja hoor, gewoon op het dak.IMG_5658-bewerkt-2Aangekomen in het dorp, blijkt dat deze ene geit later wordt afgeleverd in een ander dorp. Alle ouders en kinderen worden bij elkaar geroepen.

IMG_5720

IMG_5688            Na een speech van Abukari waarin hij uitlegt wat de bedoeling is, en wat van zowel de ouders als van de kinderen wordt verwacht. En niet te vergeten, waarom ze dit geitje krijgen. Aron en Noah mochten de geitjes, schriften en pennen uitdelen aan de trotse eigenaars.

IMG_5668        IMG_5690            Hieronder de trotse geitenboertjes. Nu goed voor het geitje zorgen en ………….. naar school over een tijdje wanneer een jonkie is verkocht.

IMG_5699         IMG_5700            Mogelijk zijn dit de toekomstige geitenbezitters en studenten………….

IMG_5671

Rapportage Geiten Go4Ghanakids 2014

De ouders en kinderen die geiten hebben ontvangen uit de giften van Go4Ghanakids willen hun blijdschap en dankbaarheid tonen aan de Stichting en al zijn leden in Nederland.

We hebben een bedrag van 3700 Ghanese cedis ontvangen, wat gelijk staat aan 1347 euro. Van dit bedrag hebben we 32 geiten kunnen kopen voor behoeftige kinderen in drie gemeenschappen in de omgeving van Yendi. De verhalen en verslagen van de kinderen geven aan dat de geiten op het juiste moment kwamen. Hieronder volgen enkele verslagen die we met u willen delen Deze verhalen tonen aan hoe groot de invloed is op de  kinderen,

Ik heet Tassun Kombapi; Ik dank God dat hij me deze geit heeft gegeven op het moment dat ik erover dacht om met school te stoppen. Mijn twee zussen, die hun Junior High School hadden afgerond konden vorig jaar niet verder met de Senior High School in 2013, omdat mijn ouders het schoolgeld niet konden betalen. Maar nu ik deze geit heb, bid en hoop ik dat er jonge geiten komen zodat ik mijn opleiding kan betalen.

Mijn naam is Zenabu Ibrahim; ik woon in het dorp Zambu. Dit is de eerste keer dat ik een geit krijg. De timing had niet beter kunnen zijn! Mijn vader heeft vorig jaar een auto-ongeluk gehad en heeft erg last van zijn rug. Te gevolge daarvan kan hij niet goed lopen of op de boerderij werken. Door dit ongeluk komt de financiering voor onze opleiding in gevaar. Maar ik geloof dat deze geit een gebedsverhoring van God is en dat Hij deze geit wil gebruiken om mij te voorzien van een schooluniform, schoenen, boeken, pennen, enz. Wilt u met mij bidden dat deze geit gezond en vruchtbaar is?

Nankoo Pambiin vertelt: Ik dank God dat ik ook een geit kreeg. De afgelopen jaren kregen mijn vrienden geiten en dat heeft hun geholpen om de kwaliteit van hun opleiding te verbeteren. Ik ben erg gelukkig dat ik nu gekozen ben om een geit te krijgen om bij te dragen  in de dingen die ik voor school nodig heb. Ik zal echt goed voor de geit zorgen, zodat ze veel jongen zal krijgen die ik dan kan verkopen om schoolbenodigdheden te kopen. Moge God de mensen  in Nederland zegenen die aan mij gedacht hebben.

Nogmaals, namens alle blije kinderen en hun ouders bedanken we u allen die de Go4Ghanakids Stichting steunen.

Zegen!

Abukari en Joke.