Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Geitenproject 2013

RAPPORTAGE GEITENPROJECT VOOR GO4GHANAKIDS

De acties en activiteiten van GO4GHANAKIDS heeft het geitenproject aanzienlijke voordelen en veranderingen teweeg gebracht in de levens van veel gezinnen en gemeenschappen in het landelijke gebied in Noord Ghana dat voornamelijk wordt bewoond door Moslims. Het belangrijkste doel van het geitenproject is het helpen van heel arme kinderen, wezen , één-ouder-kinderen zodat ze naar school kunnen. Het project wordt uitgevoerd door het kopen van een vrouwtjesgeit voor één behoeftig kind, zodat de ouder/voogd ervoor kan zorgen uit naam van het kind. Dit gebeurt met de hoop dat de geit jongen krijgt, en dat die jongendan verkocht worden om de opleidingsbehoeft van het kind te steunen.

Door de steun van GO4GHANAKIDS konden we 30 geiten kopen voor 30 behoeftige kinderen en hun familie. Daarom willen we u (ondersteuners van GO4GHANAKIDS) iets vertellen van de invloed die de recente begunstigden van het geitenproject hebben ondervonden:

Habiba Tijaani – De twaalf jaar oude Habiba Tijaani was erg opgewonden toen ze haar geit ontving – haar eerste echte bezit. Habibas ouders vertelden dat ze overwogen om haar van school te halen, omdat het moeilijk werd de financiën en eten voor de school op te brengen. Dus de geit (ook al moeten ze no lang wachten voordat er nakomelingen zijn) kwam op het juiste moment. In wezen is dit de echte oplossing. De hele familie van Habiba was GO4GHANAKIDS er dankbaar voor dit prachtige cadeau.

Een ander indrukwekkend verhaal werd verteld door de familie van Malik Hamza: ‘Volgens de familie had Malik weinig interesse in school, maar na de ontvangst van de geit is er plotseling een omslag gekomen in zijn houding naar de school toe’. Toen we Malik spraken om uit te zoeken waardoor deze plotselinge verandering was ontstaan, antwoordden hij: ‘Door dit cadeau besef ik nu dat buiten mijn familie mensen uit het buitenland belangstelling hebben voor mijn school en welzijn, en daardoor ben ik nu erg gelukkig en gemotiveerd. Ik weet dat als ik op school mijn best ga doen, mijn toekomst er ook beter uit ziet’.

Mijn gebed is dat veel kwetsbare kinderen in onze omgeving hier de gelegenheid ktijgen om geiten te krijgen om ze te helpen in hun opleiding.

Namens al deze kinderen en hun familie dank ik GO4GHANAKIDS en allen die vrijgevig hebben bijgedragen zodat kinderen toegang krijgen tot het onderwijs op scholen. Door dit toonbeeld van liefde en zorg geeft u hen echt een schitterende toekomst.

IMG_7588 IMG_7573

IMG_7594 IMG_7586