Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Bezoek aan adoptiekind

De familie Bouwers aan het woord………

Afgelopen zomer (2015) hebben wij het Redemption Childeren’s Home in Damongo,

foto RCH school-2Ghana bezocht. In dit weeshuis wonen Abu en Kamal die wij financieel ondersteunen via de stichting Go4GhanaKids.

Het was een geweldig mooie ervaring om de kinderen en jongeren te ontmoeten in dit weeshuis. Het weeshuis biedt een eenvoudig onderkomen en er is een basisschool waar de kinderen christelijk onderwijs volgen. Buiten schooltijd spelen de kinderen met elkaar en helpen de oudere kinderen en jongeren met de was en andere dagelijkse werkzaamheden.

Abraham runt het weeshuis samen met een aantal medewerkers en leerkrachten.

foto onderweg-2Hij is erg betrokken bij de kinderen en jongeren die aan hem zijn toevertrouwd, niet alleen praktisch voor wat betreft onderdak, opvoeding, onderwijs en gezondheid, maar ook geestelijk door het houden van zondagse diensten en zijn getuigenis naar de kinderen. De kinderen noemen hem “daddy” en zijn gek op hem, en het is mooi te zien hoeveel aandacht hij voor ze heeft.

Helaas komt het weeshuis structureel geld tekort vanwege de extra kosten voor

foto vrijwilligster-2middelbaar en hoger onderwijs voor een groeiend deel van de kinderen. Daarnaast heeft de Ghanese overheid besloten om registratie van weeshuizen verplicht te stellen, wat ook veel geld kost.

Marga en ik willen daarom dit goede doel dan ook van harte aanbevelen! Geweldig om te zien dat met een bedrag van ongeveer 10% van wat wij gewend zijn bij te dragen aan opvoeding en onderwijs van onze kinderen ook deze Ghanese kinderen een goede toekomst tegemoet gaan!

De hartelijke groeten van Marga, Bert en Marieke Bouwers.

foto adam-2

 

foto abu-2foto koken-2